2014/09/19

Yrtit-Herbs


Olen aina ollut kiinnostunut yrteistä ja niiden käyttömahdollisuuksista voiteisa, öljyissä ja teessä.
Ja olen aina halunnut kokeilla tehdä itse voiteita, shampoita, huulivoiteita, kuorintavoiteita yms..


Niinpä päätin että Life is too short siihen että vaan odottelee jos joskus tulee sopiva hetki toteuttaa tällasia haaveita.
Tänään luonteistuotekauppaan katselemaan mikä tarjonta siellä on. Ja jos kaikke ei löydy, tai hinnat ovat pilvissä niin kävin jo tiirailemassa ja ehkä paras paikka tän hetken raaka-aine tarpeille on Pieni tuoksukauppa josta löytyy kivasti tuotteita ja sopivaan hintaan :)




Tulee rasvojen teko halvemmaksi kuin ostaisi kaupasta. Ja kun vielä lisäilen hoitavia yrttejä näiden öljyjen ja vahojen joukkoon, niin saan varsinaista super ainetta!
Tästä muutama esimerkki miten erilaiset yrtit auttavat eri vaivoihin:


Koiruoho, mali (Artemisiaa absinthum) 1tl versoa 1,5dl vettä, nautitaan 3kuppia päivässä ruokahaluttomuuteen,
 ruoansulatusvaivoihin

Keltamatara (Galium verum) 2tl versoa 2,5dl vettä, nautitaan 2-3kuppia päivässä jalkojen turvotukseen


Kellanvalkea pillike (Galenopsis segetum) 2tl versoa 2,5dl vettä, nautitaan 2-3 kuppia päivässä yskään


Pihatähtimö, vesiheinä (stellaria media) 2tl versoa 2,5dl vettä nautitaan 2 kuppia päivässä ihottumaan, maidoneritystä vähentävä, nestettä poistava, peräpukamia rauhoittava, reumaan, yskään


Piparminttu ½-1tl siemeniä, ei sovi helposti kiihtyville ihmisille eikä sydän ja verisuonisairauksista kärsiville! virkistävä, kaasunmuodostusta vähentävät, ruuansulatusta parantava, verenpainerra
nostava


Tuossa muutama esimerkki mitä olen keräillyt itselleni. Omaan vartalovoiteeseeni ajattelin pistää mukaan Pihatähtimöä ihottumani hoitoon.
Lisäksi tilasin hopeavettä netistä, sen terveysvaikutuksista ei tarvitse edes alkaa puhumaan! Se on oikea ihmeaine, jota ollaan käytetty erilaisten virusten, bakteerien ja tulehdusten "tappamiseen"
jo todella kauan.. Lääketeollisuus ei tätä ainetta hyväksy, sillä se olisi huono piikki heidän rahastusmonopoliinsa, ihmisethän pystyvät valmistamaan tätä itse!

Mutta se hopeavedestä.
Pistän enemmän infoo kun olen kokeiluni tehnyt :) 
Tässä tavoitteet: Vanilja vartalovoide, milk& honey- huulivoide (parasta!!<3) sekä mansikka- huulivoide :)

Hyvää viikonloppua kaikki!!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti